Wynn’s aircoreiniger bij Autobedrijf Hanenberg

Ook zo’n last van een stinkende airco?

Waar komt deze stank vandaan? Simpel, als de auto op de plaats van bestemming is, gaan airco en ventilatie uit. Condens slaat neer op de verdamper. Voeg daar vetaanslag, stof en vuil aan toe en zie daar, een ideale broedplaats voor bacteriën. Die gaan enthousiast aan de slag. Ze vermenigvuldigen zich in hoog tempo en ze produceren stoffen die stank, maar ook verkoudheid, tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen veroorzaken.

Maar wij hebben de oplossing in huis met de Wynn’sairomatic III

wyn

Wat doet de Wynn’sairomatic III:

- Ultrasoon vernevelen

De Aircomatic III is zo’n apparaat dat je in het auto-interieur zet en dat dan een reiniger verspreidt, die met dichte recirculatieklep langs de verdamper en ventilatieleidingen stroomt. Maar is het niet zo dat zulke apparaten misschien wel voor een lekker geurtje zorgen, maar niet toekomen aan het daadwerkelijk reinigen van de verdamper? “De Aircomatic III wel”, zegt Wynn’s. Dat apparaat beschikt namelijk over een ultrasone trilplaat: “Die vernevelt het reinigingsmiddel tot hele fijne druppeltjes, tot maar 4 µ groot. Die druppeltjes reinigen de verdamper zonder dat je iets hoeft te demonteren”.

- En de rest?

Mooi, daarmee zijn verdamper en luchtleidingen bevrijd van bacteriën. Maar ondertussen zit het auto-interieur nog vol met stankbronnen van niet bacteriële herkomst. Denk aan tabaksrook, haren, huidschilfers en geur van mens en huisdier, voedselresten, vervuiling uit de buitenlucht en ander onfris materiaal. De Aircomatic III bestrijdt die viezigheid met ozon: “Dat is een sterke oxidant, die reageert met de vervuilende stoffen en daarmee de stank neutraliseert”.

- Voorzichtig met ozon!

Heel mooi, maar ozon is niet alleen een bedreiging voor vervuilende stoffen, ook voor rubbers, bekleding én de menselijke gezondheid. Gelukkig houdt de Aircomatic III daar rekening mee: “Het apparaat werkt op de 12 V-aansluiting in de auto. Als je het aanzet, geeft het je voldoende tijd om uit te stappen en de autodeur te sluiten voordat het de ozonproductie start. Na een vooraf ingestelde tijd stopt de ozonproductie. Ondertussen blijft de ozonconcentratie in het interieur altijd onder het niveau dat schadelijk is voor rubbers en bekleding”.

- Luchtverfrisser en ozonvernietiger

Als de Aircomatic III klaar is met de ozonverspreiding, is de concentratie wel boven het niveau dat als onschadelijk voor de mens wordt beschouwd. Gelukkig breekt ozon vanzelf af, dus met een paar uurtjes wachten zou de auto weer veilig betreden kunnen worden. Dat duurt de Aircomatic III te lang. Dus verspreidt hij na de ozonbehandeling automatisch een luchtreiniger die ozon in hoog tempo afbreekt. Heel doordacht!

Wilt u meer informatie neem gerust contact met ons op…..

Met vriendelijke groet,

Reinald van den Hanenberg

Autobedrijf van den Hanenebrg

Mogelijk gemaakt door Mobilox